Steun ons en help Nederland vooruit

Leergang Politieke Vaardigheden 2021

Introductie

Deze zomer kun je je kandidaat stellen voor de gemeenteraad. Wil jij het D66-gedachtegoed in de praktijk realiseren? Droom jij ervan om namens D66 gemeenteraadslid te worden? Of heeft het raadslidmaatschap je interesse, maar wil je eerst meer weten en ontdekken of dit ambt iets voor jou is? Wil je kennismaken met een aantal aspecten van deze mooie taak? Dan is deze reeks masterclasses iets voor jou!

Voor wie?

De LPV 2021 is een introductie voor D66’ers die overwegen om zich te kandideren voor het raadslidmaatschap of in een steunfractie of in het afdelingsbestuur een bijdrage willen leveren.

Inhoud en programma

We willen mensen die overwegen zich te kandideren een inkijkje geven in aspecten van het werk van een raadslid. De rode draad in het programma is om deelnemers mee te nemen van de sociaal-liberale waarden naar realisatie in de lokale politieke praktijk: waarom vind ik wat ik vind, hoe kan ik mijn gedachtegoed lokaal toepassen, wat is mijn rol als politicus en hoe kan ik mijn plannen gerealiseerd krijgen en hoe breng ik mijn verhaal over. Dat resulteert in het volgende programma van 5 workshops van ca 3 uur:

  1. Gedachtegoed: het sociaalliberalisme
  2. Raadsinstrumenten: van ideaal naar praktijk + Q&A zittend raadslid / wethouder
  3. Communicatie: hoe profileer ik mijzelf als D66’er?
  4. Debatteren
  5. Deze sessie vult het regiobestuur naar eigen invulling in

Het programma vindt geheel online plaats, via Zoom.

Kosten

De kosten voor deelnemers zijn  €25,00

Startdatum en frequentie van de Leergang in jouw regio:

De geplande groepen zitten momenteel vol. Er wordt direct na het zomer reces bij voldoende belangstelling een volgend geroep gepland. Wanneer het formulier wordt ingevuld wordt je op mee hoogte gehouden door ons.

De tijden zijn van 18:30 tot 22:00 uur

 

Opgeven doe je zo:

Geef je interesse aan voor deze opleiding in september: opleidingen@d66gelderland.nl

 

Meer weten over het raadslidmaatschap?

De LPV 2021 is één van de manieren om je te oriënteren op het raadslidmaatschap. Het Landelijk Bureau verwijst je graag naar aanvullend aanbod van de VNG, Vereniging voor Raadsleden, ProDemos, en lokale D66 initiatieven (via hun websites) en mogelijke initiatieven van je gemeente.

www.VNG.nl

www.raadsleden.nl

www.prodemos.nl

Laatst gewijzigd op 7 april 2021