Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 2 juli 2019

Regiocongres D66 Gelderland over kansen(on)gelijkheid

Dit jaar gaat het jaarlijkse regiocongres van D66 Gelderland over kansen(on)gelijkheid. Ook nu nog is kansengelijkheid namelijk geen realiteit. Op zaterdag 28 september 2019 behandelen diverse sprekers dit onderwerp in lezingen en workshops. Daarbij wordt de link gelegd met verschillende thema’s, waaronder gezondheidszorg, sociaal beleid, onderwijs en arbeidsmarkt.

Het congres wordt geopend door fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer Rob Jetten. Daarna betoogt Marthe Hesselmans, onderzoeker bij de Van Mierlo Stichting, dat kansengelijkheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is en politieke prioriteit verdient. Als kansen ongelijk verdeeld zijn, verliezen individuen namelijk de kans hun leven in eigen hand te nemen en verliest de samenleving als geheel, aldus Hesselmans. Andere sprekers zijn onder andere Bas Bloem, hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan de Radboud Universiteit en Paul van Meenen, onderwijsexpert in de Tweede Kamer voor D66. Voor leden van D66 met een functie binnen de partij (bestuurder, fractievoorzitter) zijn er “evenknie”-sessies.

Zowel D66-leden als niet-leden zijn van harte welkom het congres op zaterdag 28 september bij te wonen. Kosten voor de hele dag zijn € 10,-, inclusief een lunch en borrel na afloop. Congreslocatie is cultuurcentrum Zinder in Tiel. Een compleet programma volgt later. Aanmelden kan hieronder. De kosten kunnen ter plekke contant worden voldaan.