Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 juni 2018

Michiel Scheffer lijsttrekker D66 Gelderland

De lijsttrekkersverkiezing van D66 Gelderland is uitgemond in winst voor Gedeputeerde Michiel Scheffer (53,6%) ten opzichte van Vice-fractievoorzitter Celine Blom (46,4%). “De leden hebben gekozen, nu gaan we samen werk maken met onze afdelingen van een sterke campagne voor een groen en gezond Gelderland”, zo stelt winnaar Scheffer.

Michiel Scheffer: “ik ben blij met deze uitslag die een inzet voor duurzaamheid voorop stelt: meer zon, minder vlees, meer fietsen. Céline en ik vullen elkaar goed aan: we moeten ook werk maken van participatie van burgers. De provincie moet initiatieven van mensen ruimte geven, met elkaar verbinden, maar ook doorzetten als het mensen helpt. Samen staan we voor een politiek waarin mensen gehoord worden, met oog voor regionale verschillen. Dat begint na de zomer in de campagne en na de verkiezingen met een nieuwe fractie”.

Céline Blom: “Ik feliciteer Michiel met zijn winst. Daarnaast wil ik alle mensen die op mij gestemd hebben bedanken voor het vertrouwen. Ik vond het bijzonder om te merken dat veel leden open stonden voor mijn boodschap voor een Groen Gezond en Gelijkwaardig Gelderland en mij ruimte wilden bieden om een nieuw geluid te laten horen. Ook kreeg ik veel steun in mijn wens om de campagne vooral in verbinding met elkaar, samen met de afdelingen te doen”

Beiden hopen op een man/vrouw gelijkwaardigheid op kieslijsten en roepen talentvolle toekomstige volksvertegenwoordigers op zich te kandideren.