Steun ons en help Nederland vooruit

Sjoerd Wannet is sinds juni 2019 fractievolger voor de D66 Gelderland fractie in de Provinciale Staten. Hij is woordvoerder op luchtvaart, erfgoed, cultuur en sport.

Hiervoor was Wannet fractievoorzitter voor D66 in de gemeente Lingewaard en daarvoor als landelijk bestuurslid van de Jonge Democraten. Wannet is Afgestudeerd als docent geschiedenis en als bestuurskundige aan de Radboud universiteit. Hij is werkzaam als adviseur bij Necker van Naem en is gespecialiseerd in interim werk op de griffie bij gemeenten.

“Gelderland is een ontzettend mooie provincie, waar veel cultuur en geschiedenis aan verbonden is. Van de kastelen in de Achterhoek tot de kunstenaars in Arnhem en de fruitcorso’s in de Betuwe. Dat zie ik als een groot goed. Verder wil ik vooral een betere verbinding leggen tussen ‘volks- en hoge’ cultuur en vind ik dat we niet enkel investeren in stenen, maar juist in projecten.”

Motivatie voor D66:

D66 is dé partij die blijft twijfelen en nadenken over de toekomst. Die intellectuele twijfel van Terlouw en van Mierlo is iets wat meer en meer gezien mag worden in de politiek. Zeker vandaag de dag waar frames en korte boodschappen op sociale media de waan van de dag bepalen. Nooit iets zeker weten maar wel met een blik op de toekomst gericht. Want wij zijn de laatste generatie die iets kan doen aan de klimaatverandering. Want wij moeten onze cultuur en erfgoed koesteren voor toekomstige generaties. En wij moeten onze democratie weerbaarder maken voor de toekomst. Hoe we dat gaan doen? Dat wordt ons eigen krankzinnige avontuur. Daarom kies ik volmondig voor D66!


Contactpersoon voor

Onderwerpen: Cultuur, economie, onderwijs, sport, toerisme en recreatie, leefbaarheid en gebiedsopgave.

Contact

Mail sjoerd.wannet@d66gelderland.nl
Twitter | LinkedIn |
Gelderland.nl/blom

Nevenfuncties

 

Meer van Sjoerd Wannet
Hoed u voor mensen die iets zeker weten.
- Jan Terlouw