Steun ons en help Nederland vooruit

Rita Braam-van Valkengoed

Statenlid (fractiesecretaris)

49 jaar

Culemborg

Rita Braam-van Valkengoed (1971) is sinds maart 2015 Statenlid en fractiesecretaris voor D66 in de Provinciale Staten van Gelderland.

“Sinds mijn jeugd ben ik al gedreven door de kracht van internationale verbindingen leggen en economieën versterken. Bestuur en samenleving zijn samen de dragers van vernieuwing. Deze focus op innovatie en internationale visie vind ik bij D66.”

Naast het Statenlidmaatschap werkt Rita als directeur van de coöperatie Gastvrije Randmeren. Hiervoor was ze bestuursadviseur bij gemeente Culemborg en was ze betrokken bij de regionale fusie van de sociale diensten en Lander in ‘de Werkzaak’ in opdracht van tien colleges van B&W in Rivierenland. Bij het Ministerie van Economische Zaken heeft ze expertise opgebouwd over de onderwerpen economie, innovatie, onderwijs, belastingen en financiering. Al deze ervaring wil Rita inzetten om de economie van Gelderland te versterken, met regionaal sterke pijlers en tegelijkertijd internationaal verbonden met het potentieel van de grensoverschrijdende arbeidsmarkten.

Rita woont met haar gezin in Culemborg. In haar vrije tijd speelt ze toneel, moedigt ze haar kinderen aan bij waterpolo en wedstrijdzwemmen, is ze op reis of zeilt ze met haar gezin in de Zeeuwse zon.


Contactpersoon voor

Onderwerpen: Regionale economie, arbeidsmarkt, innovatie, topsectoren, Alliander, Europese samenwerking, openbaar vervoer
Commissies: Algemeen bestuur en Financiën (ABF), Economie, Energie en Milieu (EEM) en Bereikbaarheid, Openbaar vervoer en Cultuur (BOC)
Gemeenten: Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal

Contact

Bel 06 – 190 85 603
Mail rita.braam@d66gelderland.nl
Twitter | LinkedIn | Facebook
Gelderland.nl/ritabraam

Nevenfuncties

Directeur Coöperatie Gastvrije Randmeren

Meer van Rita Braam-van Valkengoed
Sinds mijn jeugd ben ik al gedreven door de kracht van internationale verbindingen leggen en economieën versterken. Bestuur en samenleving zijn samen de dragers van vernieuwing. Deze focus op innovatie en internationale visie vind ik bij D66.
- Rita Braam-van Valkengoed