Steun ons en help Nederland vooruit

Rita Braam-van Valkengoed (1971) is sinds september 2020 Statenlid voor D66 in de Provinciale Staten van Gelderland. De vorige bestuursperiode van 2015-2019 zat Braam ook al in de Staten. Braam zal zich deze periode bezig houden met mobiliteit, OV, fiets, Europa, klimaat en energie.

Naast het Statenlidmaatschap werkt Rita als directeur van de coöperatie Gastvrije Randmeren. Hiervoor was ze bestuursadviseur bij gemeente Culemborg en was ze betrokken bij de regionale fusie van de sociale diensten en Lander in ‘de Werkzaak’ in opdracht van tien colleges van B&W in Rivierenland. Bij het Ministerie van Economische Zaken heeft ze expertise opgebouwd over de onderwerpen economie, innovatie, onderwijs, belastingen en financiering. Al deze ervaring neemt Braam mee om Gelderland te versterken.

Rita woont met haar gezin in Culemborg. In haar vrije tijd speelt ze toneel, moedigt ze haar kinderen aan bij waterpolo en wedstrijdzwemmen, is ze op reis of zeilt ze met haar gezin in de Zeeuwse zon.


Motivatie voor D66

“Sinds mijn jeugd ben ik al gedreven door de kracht van internationale verbindingen leggen en economieën versterken. Bestuur en samenleving zijn samen de dragers van vernieuwing. Deze focus op innovatie en internationale visie vind ik bij D66.”

 


Contactpersoon voor

Portefeuilles: Mobiliteit, OV, fiets, Europa, klimaat en energie. 


 

Contact

Bel 06 – 190 85 603
Mail rita.braam@d66gelderland.nl
Twitter | LinkedIn | Facebook
Gelderland.nl/ritabraam

Nevenfuncties

Directeur Coöperatie Gastvrije Randmeren

Meer van Rita Braam-van Valkengoed
Sinds mijn jeugd ben ik al gedreven door de kracht van internationale verbindingen leggen en economieën versterken. Bestuur en samenleving zijn samen de dragers van vernieuwing. Deze focus op innovatie en internationale visie vind ik bij D66.
- Rita Braam-van Valkengoed