Steun ons en help Nederland vooruit

Jan Engels

Als voorzitter van de Permanente Programma Commissie (PPC) stel ik me graag aan jullie voor. Ik ben Jan Engels, 47 jaar geleden geboren in de Achterhoek, waar ik ook ben opgegroeid. Ik ben getrouwd met Micaela, en samen hebben we 3 zoons.

  • Ik ben in 1996 actief geworden voor D66, toen nog in Breda. Daar heb ik ook deel uit gemaakt van de fractie. In 2003 zijn we in Wichmond komen wonen. Na de gemeentelijke herindeling van 2005 ben ik in de nieuwe gemeente Bronckhorst ook (kort) politiek actief geweest. Gezin en werk kregen daarna echter voorrang boven de politiek, totdat ik in 2014 gevraagd werd of ik wethouder wilde worden. In mijn portefeuille heb ik o.a. Onderwijs, Economie, en Duurzaamheid.

Vanuit mijn rol als voorzitter van de PPC hoop ik dat we in Gelderland een krachtig en onderling goed afgestemd geluid kunnen laten horen. De hoofdopdracht voor de PPC is om te komen tot een statenverkiezingsprogramma voor 2019. Echter, om alvast te wennen, en de verbinding op te zoeken, gaat de PPC ook voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 aan de slag.

Zeer binnenkort kunt u van de PPC een uitgewerkte planning en aanpak verwachten. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten:

  • Het wordt een speerpuntenprogramma, van pak ‘m beet 6 A4. Hoofdlijnen dus.
  • Regionale afstemming is een belangrijk onderdeel van de aanpak.

Ik kijk er naar uit om op deze manier met jullie aan de slag te gaan!

Laatst gewijzigd op 22 november 2018