Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 september 2009

Gelderland wijst ook vijfde burgerinitiatief af

ARNHEM – Provinciale Staten van Gelderland hebben ook het vijfde burgerinitiatief afgewezen. Inwoners van Arnhem, Rozendaal en Rheden hadden gevraagd om een gezondheidsonderzoek langs de A12, die verbreed gaat worden.

De bewoners vrezen dat de gezondheidsschade toeneemt. Een meerderheid van de Staten ontkende woensdag niet dat die vrees gegrond was, maar was niettemin van oordeel dat er geen onderzoek hoeft te komen. Volgens CDA, PvdA, VVD, SGP, ChristenUnie en SP gaat het rijk over de verbreding van de A12 en blijft de uitstoot van vervuiling binnen de wettelijke normen.

Op initiatief van het CDA komen er wel extra metingen van de luchtkwaliteit langs de Pleijroute bij Arnhem en in Dieren. Daar staat al meetapparatuur langs provinciale wegen. De 40.000 bewoners langs de A12 hebben daar niets aan. Volgens Martijn Leisink (D66) tekent de afwijzing de kloof tussen burgers en politiek. Maar SGP'er Holdijk zei dat de roep van de bewoners wel degelijk weerklank vindt, alleen op een andere manier. Jan Wynia (GroenLinks) constateerde dat de provincie zijn eigen bestaansrecht aan het ondergraven is door ook dit burgeriniatief af te wijzen.

(bron: www.gelderlander.nl)

<!–
var tellernaam = 'arnhem.voorpagina.5555496.Gelderland_wijst_ook_vijfde_burgerinitiatief_af';
//–>