Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 19 juni 2019

De fractie van D66 Gelderland breidt uit!

Vandaag zijn Sara Panis (Wageningen) en Sjoerd Wannet (Huissen) benoemd tot fractievolgers voor D66 Gelderland in de Provinciale Staten. Beiden zijn geen onbekenden in de politiek en gaan vol energie aan de slag.

Céline Blom (Fractievoorzitter) wenst beiden veel succes en een warm welkom. “Ik heb er alle vertrouwen in dat zij beiden een goede bijdrage gaan leveren aan de huidige fractie.                                                                                De extra kennis die zij meebrengen en een                                                                                    nieuwe verfrissende blik is een mooie                                                                                            aanvulling.”

Sara Panis

Sara Panis (Wageningen) was in 2015 het 2500e lid van D66 Gelderland. Panis werkt voor de Universiteit Wageningen als onderwijs adviseur en instructional designer. In haar vrije tijd is zij taalcoach bij vluchtelingenwerk, om zo zelf actief een brug te slaan tussen verschillende culturen en bevolkingsgroepen.

Panis is een jaar fractielid van D66 Wageningen geweest. Vanaf nu zal zij zich gaan richten op de gehele provincie met als portefeuilles: Economie, Wonen en Democratische vernieuwing. “Voor economie wil ik mij o.a. inzetten voor onderwijs en de relatie met de arbeidsmarkt. Voor wonen ga ik graag het gesprek aan over duurzame en alternatieve woonvormen, om zowel de starters, jonge gezinnen als de senioren een goede plek in onze provincie te bieden. Ik kijk ontzettend uit naar deze nieuwe rol en verantwoordelijkheid om Gelderland te dienen. Samen maken we de provincie nog een stukje mooier.”

Sjoerd Wannet

Sjoerd Wannet (Huissen) is geen onbekende in de politiek. Hiervoor was Wannet fractievoorzitter voor D66 in de gemeente Lingewaard en daarvoor als landelijk bestuurslid van de Jonge Democraten. Wannet is werkzaam als adviseur bij Necker van Naem en is gespecialiseerd in interim werk op de griffie bij gemeenten.
Vanaf nu zal Wannet zich gaan richten op de portefeuilles: Cultuur, Erfgoed, Sport en Luchtvaart. Verder is geschiedenis en cultuur zijn passie. “Gelderland is een ontzettend mooie provincie, waar veel cultuur en geschiedenis aan verbonden is. Van de kastelen in de Achterhoek tot de kunstenaars in Arnhem en de fruitcorso’s in de Betuwe. Dat zie ik als een groot goed. Verder wil ik vooral een betere verbinding leggen tussen ‘volks- en hoge’ cultuur en vind ik dat we niet enkel investeren in stenen, maar juist in projecten.”