Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 november 2018

D66 maakt als eerste partij in Gelderland de kandidatenlijst bekend

D66 Gelderland heeft vandaag als eerste partij in Gelderland de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2019 bekendgemaakt. Lijsttrekker Michiel Scheffer is blij met ‘zijn’ kandidaten: ‘De leden van D66 hebben gekozen voor een lijst met échte volksvertegenwoordigers’.

In een online stemming konden de leden van D66 zich uitspreken over de volgorde van de lijst. Daarop keren zittende Statenleden Céline Blom (2), Antoon Kanis (3), Stan Hellegers (4) en Rita Braam-van Valkengoed (6) terug op hoge posities op de lijst. De hoogste nieuwkomer is Karin Visser op plek 5. De top 10 wordt verder gecompleteerd door Sjoerd Wannet (7), Sara Panis (8), Antonio Libert (9) en Ine Woudstra (10). Michiel Scheffer werd in juni al door de leden van D66 verkozen tot lijsttrekker bij de komende verkiezingen.

Scheffer: ‘Deze kandidaten kenmerken zich als echte volksvertegenwoordigers die weten wat er speelt in de samenleving. Ze brengen een eigen achterban en eigen geluid met zich mee.’ Daarnaast valt het groene profiel van veel kandidaten op. Scheffer: ‘In de gesprekken met de lijstadviescommissie en in de persoonlijke campagnes kwam één onderwerp telkens terug: Het klimaat’. Dat onderwerp keert ook nadrukkelijk terug in het verkiezingsprogramma van D66 Gelderland, dat de partij later deze maand zal vaststellen.

De volledige kandidatenlijst van D66 kunt u hier vinden.