Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 16 juni 2020

Betrek de jeugd, juist nu

Minister-President Mark Rutte richtte zich in de persconferentie van een aantal weken terug expliciet tot de kinderen en jongeren van Nederland. Om hen te complimenteren voor hun positieve gedrag in de afgelopen tijd en om vol te houden de komende tijd. Maar ook met de vraag om met de overheid mee te denken over het Coronabeleid. Rutte doet dat door zelf jongeren uit te nodigen op het Catshuis en heeft alle leden van het kabinet gevraagd om ook op hun terrein met jongeren in gesprek te gaan.

Ook de burgemeester Schuiling van Groningen betrekt kinderen actief bij het coronabeleid. Samen met zijn negenjarige kinder-ambtsgenoot Floor beantwoordt hij de vragen van kinderen over de coronamaatregelen.

In januari 2019 is er in de provinciale staten een amendement aangenomen over het experimenteren met een jeugdcommissaris en een jeugdparlement. Antoon Kanis ziet de grote toegevoegde waarde om de jeugd te betrekken bij het beleid en juist nu! Op 27 mei 2020 heeft Kanis Gedeputeerde Staten gevraagd gesteld over het betrekken van jeugd bij het beleid. D66 wil graag weten op welke manier GS kinderen en jongeren gaan betrekken bij de uitwerking van de provinciale coronamaatregelen en wanneer er een jeugdparlement en/of jeugdcommissaris wordt ingesteld.

Lees de ingediende vragen