Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 29 januari 2019

Antoon Kanis genomineerd voor Groenste Politicus 2018

Antoon Kanis

D66-Statenlid Antoon Kanis is één van de tien kandidaten voor Groenste Politicus 2018. Als hij de prijs van Natuurmonumenten wint, volgt hij Carla Dik-Faber en Gerben-Jan Gerbrandy op, de winnaars van vorig jaar. De uitreiking van de verkiezing is op 10 maart in het radioprogramma Vroege Vogels.

Kanis is sinds 2015 Statenlid in de Provinciale Staten van Gelderland voor D66. Hij verdient de nominatie door zijn voortdurende inzet in de Gelderse Staten voor groen, natuurbeheer, energie en klimaat.

Resultaten

Natuurmonumenten roemt de inzet van Kanis: ‘Antoon Kanis, boerenzoon en talentvol Statenlid voor D66 in Gelderland, draagt de natuur een warm hart toe. Hij blijft zich onvermoeibaar inzetten om Gelderland groener te maken. Of het nou voor het vergroenen van schoolpleinen is waarvoor hij €1 miljoen heeft los gekregen of goede bescherming van en onderzoek naar de wolf. Antoon bereikt veel met zijn enthousiasme. Ook streeft hij een ambitieuze klimaatagenda na en blijft hij zich inspannen om geld vrij te maken voor het realiseren van robuuste natuurverbindingen, zoals een ecoduct over de A1 om de Utrechtse Heuvelrug met de Veluwe te verbinden.’

Vereerd

Kanis is vereerd met de nominatie: ‘Uiteraard ben ik heel blij. Het is altijd fijn als je inzet gezien en gewaardeerd wordt. Samen met mijn D66-collega’s heb ik de afgelopen jaren veel resultaten geboekt. En dat zal ik blijven doen. Ik ben weer kandidaat Statenlid, en zal me de komende jaren hard blijven maken voor een groener Gelderland.’

Stemmen kan vanaf 28 januari op www.groenstepoliticus.nl. Uit de drie genomineerden met de meeste stemmen kiest een vakjury de uiteindelijke winnaar. De bekendmaking zal op 10 maart plaatsvinden in het radioprogramma Vroege Vogels.