Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Handvatten voor ambitieuze vrouwen

Woensdag, 9 mei 2018 in Arnhem

8 maart organiseerden Statenleden Lucia van Milaan en Céline Blom een geslaagde avond in het kader van Internationale Vrouwendag. Op 9 mei geven ze hier, in het Provinciehuis in Arnhem, vervolg aan.

8 maart organiseerden Statenleden Lucia van Milaan en Céline Blom een geslaagde avond in het kader van Internationale Vrouwendag. Op 9 mei geven ze hier, in het Provinciehuis in Arnhem, vervolg aan.

Het programma kent twee onderdelen: een presentatie met handvatten voor (potentiële) vrouwelijke bestuurders en een gesprek over goede en slechte voorbeelden van emancipatie. De avond begint met een interactieve presentatie van Riet de Vlieger. De Vlieger doet programma’s en trajecten met vrouwen om hen te helpen met hun profilering en hun zichtbaarheid te vergroten. Ze helpt vrouwen zichzelf krachtig neer te zetten op een manier die bij hen past, waarbij ze zichzelf kunnen blijven, en zich op hun gemak kunnen voelen. Na de presentatie gaan Blom en Van Milaan het gesprek met de zaal aan over de emancipatievoorbeelden die ze de afgelopen maanden onder de #signaalmuur verzamelden.

Handvatten

Riet de Vlieger geeft in haar presentatie deze avond handvatten voor ambitieuze D66-vrouwen die actief zijn of willen worden in het publieke domein. Voor ambitieuze vrouwen in een bestuursrol is het nodig dat ze zichtbaar krachtig en krachtig zichtbaar zijn. Ze moeten bewust vormgeven aan hun rol als volksvertegenwoordiger. Daarnaast is het belangrijk dat ze zich consistent profileren; zowel fysiek als online. Maar hoe doe je dat? Hoe verenig je al die rollen op een goede manier?

In haar presentatie gaat De Vlieger onder meer in op de volgende vragen:

* Hoe vergroot je je invloed als (vrouwelijk) leider?

* Hoe word je optimaal zichtbaar: fysiek, op de foto, op televisie en online.

* Hoe zorg je voor consistentie in je persoonlijke presentatie?

#Signaalmuur

Het tweede onderdeel van de avond is een gesprek over goede en slechte voorbeelden van emancipatie, gelijkwaardigheid en man-vrouwverhoudingen. Op de bijeenkomst van 8 maart riepen Blom en van Milaan op om voorbeelden hiervan onder de #signaalmuur online te verzamelen. Zelf deden ze dit ook, onder meer op een speciale Facebook-pagina. Maar ook op Twitter en Instagram verschenen beelden onder #signaalmuur. Nu, twee maanden na de lancering van de hashtag, maken Blom en Van Milaan de balans op. Daarnaast gaan ze het gesprek met de zaal aan over de betekenis van deze beelden.

Je kunt je hieronder aanmelden. Hoewel de focus op het vrouwelijke perspectief ligt, is de avond uiteraard ook toegankelijk voor mannen.

 

9 mei

19:30 uur

Huis der Provincie
Wijsmanzaal
Markt 11
Arnhem