Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Politiek Café Referendum

Woensdag, 16 november 2016 in Arnhem

Op 30 november vindt er in Arnhem een referendum plaats over de realisatie van een groot natuurgebied. Het unieke gebied, ter grote van ongeveer 300 hectare, biedt mogelijkheden voor bezoekers, cultuur en natuur.

Een groen en toegankelijk uiterwaardenpark voor heel Gelderland

Momenteel is het gebied, waar vroeger onder andere een steenfabriek en een werf gelegen waren, gedeeltelijk eigendom van de gemeente en gedeeltelijk van een projectontwikkelaar. Door tijdens het referendum voor het raadsvoorstel te stemmen komt het gehele gebied in handen van de gemeente, die er een groot aaneengesloten groen en toegankelijk uiterwaardenpark van maakt. Om het plan financieel te dekken en om het gebied tot leven te brengen en leefbaarder te maken zal er op zeer beperkte schaal (0.9% van het totale oppervlak) bebouwing plaatsvinden op de plaats van het vervallen industrieterrein. Vooral dit laatste punt is bij tegenstanders van het plan een breekpunt.

Politiek Café

D66 Arnhem nodigt geïnteresseerden uit de provincie van harte uit om deel te nemen aan het politieke café dat georganiseerd word op woensdag 16 november aanstaande vanaf 19.00 uur in Theater Het Hof in Arnhem. Tijdens dit debat zullen forumleden, zowel voor- als tegenstanders, met elkaar in discussie gaan over de inhoud van de gebiedsvisie zoals deze door de gemeente is opgesteld en in meerderheid door de raad is goedgekeurd. Daarnaast zal er tussen voor- en tegenstanders in de zaal uitgebreid de mogelijkheid zijn om met elkaar in discussie te gaan. Het debat staat onder leiding van Henk Beerten, professioneel debatleider en politiek secretaris in het Landelijk Bestuur.

Meer informatie over het gebied, de unieke mogelijkheden, het referendum en de campagne kunt u vinden op arnhem.d66.nl/referendum.

16 november

19:00 uur

Theater Het Hof, Boekhorstenstraat 58, Arnhem